ARCH

 Andalucian Rescue Center for Horses, tuttavallisemmin ARCH, on Espanjassa asuvien englantilaisten vuonna 2009 perustama, rekisteröity yhdistys, joka toimii vapaaehtoisvoimin ja ainoastaan lahjoitusten avulla. Dog Force Onen avustuskohteeksi ARCH valittiin vuonna 2011.

ARCH:n perustaja ja sydän on suuri hevosten ja aasien ystävä  Jill Newman Rogers (70). Hän muutti Espanjaan Englannista monta kymmentä vuotta sitten ja hänellä on elämänmittainen kokemus hevosista milloin omistajana, hoitajana tai tallityöntekijänä. Jill on myös toiminut muissa hyväntekeväisyysyhdistyksissä ennen ARCHia. Hevosten ja aasien suuri hätä sai hänet perustamaan oman pelastuskeskuksen. Tallimestarin virkaa hoitaa Espanjassa kymmenen vuotta asunut hevosnainen Claire Reeves (39), joka on kuulunut tiimiin reilut kaksi vuotta. ARCH:n joukkoihin kuuluu lisäksi kymmenisen muuta eläinrakasta brittiä sekä monia vapaaehtoisia.

Yhdistyksellä on käytössään pihattotalli Viña Borrego, joka sijaitsee Alhaurín el Grandessa, n. 30 minuutin ajomatkan päässä Marbellasta Etelä-Espanjassa. Lisäksi yhdistykselle kuuluu kaksi laidunta 15 minuutin päässä tallista. Tallilla voi kerrallaan asua noin 15 eläintä.

P1200865

ARCH:n toiminta on pienehköistä tiloista huolimatta ollut tehokasta: se on perustamisensa jälkeen pystynyt auttamaan noin kuuttakymmentä hevosta ja aasia. Suurin osa on saatu kuntoutettua ja kotiutettua loppuelämän koteihin ja muutamia on voitu auttaa päästämällä ne kärsimyksistä kunniallisella ja humaanilla tavalla. Pelkästään vuonna 2012 ARCHin auttavien käsien läpi on kulkenut vajaat  parikymmentä hevosta ja aasia uusiin koteihin.

2

Lolaa pestaan2

Hevosten ja aasien pelastamisen ja kuntouttamisen lisäksi ARCH:lla järjestetään viikoittain lastenkerhoa, jossa lapsille opetetaan eläinten oikeanlaista kohtelua ja he saavat autella tallin asukkaiden hoitamisessa ja joskus vähän ratsastaa. Lapset vievät oppimansa asiat mukanaan koteihinsa ja sillä tavalla aikuisetkin toivon mukaan oppivat jotain. Kids Clubin toiminnasta vastaa Claire.Valistus on tärkeä osa ARCH:n toimintaa, sillä  eläinten parempi tulevaisuus riippuu siitä, kuinka nuori polvi saadaan kasvatettua huolehtimaan eläimistä ja arvostamaan niitä.

Lue lisää ARCHista ja kurkista tallin tämänhetkisiin asukkaisiin yhdistyksen omilla sivuilla tai Facebookissa.

ARCH

AUTA ARCHin hevos- ja aasirescueta!

Lahjoita rahaa ARCHin eläinten hoitoon Dog Force One ry:n tilille:

Danske Bank: FI11 8146 9710 0169 07

Viesti: ARCH

ARCHille korvamerkityillä rahoilla voidaan hankkia hevosille ja aaseille ruokaa ja tarvikkeita, kustantaa tallien muuta ylläpitoa, maksaa avustuskuormien kuluja sekä eläinlääkäri- ja muita eläinten hoitoon olennaisesti liittyviä laskuja ja avustaa valistuskampanjoissa.

Rahankerayslupa