Los Barrioksen kunnallinen koiratarha

Los Barrioksen koiratarha sijaitseen Gribraltarin lähellä Etelä-Espanjassa. Se on alunperin ollut kunnallinen ns. tappotarha (killing station), jonne joutuneilla löytökoirilla oli noin pari viikkoa elinaikaa. Tuona aikana niitä ei hoidettu tai ruokittu mitenkään ja lopettaminen suoritettiin erilaisilla, julmilla tavoilla.

Tarhan tilanne muuttui, kun ANBADin yhdistyksen Susanna yhdessä A.C.E.:n yksityisen koiratarhan pitäjän Fabiennen kanssa päätti ruveta auttamaan tarhaa ja parantamaan koirien oloja ja etsimään niille koteja vuonna 2009. ANBAD otti huolehtiakseen koirien ruoka- ja eläinlääkärikulut, joten eläimet alkoivat saada hoitoa ja enää vain sairaat ja muuten kotiutuskelvottomat yksilöt lopetettiin inhimillisesti.

P1040165

Los Barrioksen päärakennus häkkeineen joulukuussa 2012.

ANBADin ja A.C.E.:n avulla Los Barrioksella ei ole tapettu enää terveitä koiria. Aina on kuitenkin olemassa se riski, että tarha palautuu takaisin lahtauslaitokseksi, jos koirille ei löydy koteja. Espanjan katukoirat ry kotiuttaa Suomeen ANBADin ja Los Barrioksen koiria. Koiria lähtee uuteen elämään myös mm. Saksaan, Ruotsiin, Englantiin ja Hollantiin.

Koirien hoidosta huolehtii joukko vapaahtoisia sydämellisen espanjalaisrouvan, Edu Gonzalesin, johdolla. Vapaaehtoisiin auttajiin kuuluu paljon paikallisia brittejä. Myös espanjalaisia eläinten ystäviä on joukossa jonkin verran. Ilman vapaaehtoisia 250 koiran päivittäinen hoitaminen, ruokkiminen, häkkien siivoaminen ja muut tarhan toimet jäisivät tekemättä. Kukaan ei saa työstään palkkaa ja hommia tehdään usein oman jaksamisen rajoilla. Suomesta lähetettävät avustuskuormat tarvikkeineen ja ruokineen helpottavat todella paljon vapaaehtoisten töitä.

Tarhalla oli alkujaan vain nelisenkymmentä koiraa, mutta Espanjassa koiria hylätään kiihtyvällä tahdilla erityisesti nyt taloudellisen laskusuhdanteen aikana. Koiratarha on suurentunut ja laajentunut pakon edessä. Dog Force One on lahjoittanut tarhalle varoja mm. uuden viemäröinnin rakentamiseen v. 2013. 

Oikealla olevassa kuvassa Edu puhdistaa pienen silmätulehduspotilaan naamaa.

P1040145

Los Barrioksen tarhaa auttavat Dog Force Onen lisäksi myös Spanish Stray Dogs  ja Spanish Stray Dogs UK -nimiset, rekisteröidyt hyväntekeväisyysjärjestöt.

Niiden tarina alkoi vuonna 2010, kun brittiläinen, tuolloin Espanjassa asunut Amee Townsend vieraili tarhalla ja menetti sydämensä koirille. Hän alkoi auttaa säännöllisesti koirien hoidossa ja hankki tarhalle paljon lisää vapaaehtoisia Edu Gonzalesin avuksi. Amee perusti Facebookiin Spanish Stray Dogs -ryhmän, jota kautta tietoisuus Los Barrioksen kurjasta tilanteesta alkoi levitä ja koirille rupesi löytymään myös koteja.

Amee muutti takaisin Lontooseen vuonna 2012 ja perusti sinne Spanish Stray Dogs UK -hyväntekeväisyysjärjestön, joka myös rekisteröitiin viralliseksi toimijaksi. Yhdistys etsii koteja koirille Englannista ja järjestää erilaisia varainkeruutempauksia tarhan hyväksi. Amee sai myös rekisteröityä Spaish Stray Dogs -yhdistyksen Espanjassa.

Amee ja potko2Amee Townsend ja pikkuinen poikakoira Los Barrioksella.

P1040198Los Barriokselle hylättyjä hevosia.

Los Barriokselle on hylätty enenevissä määrin myös kissoja ja hevosia. Kissoille ovat vapaaehtoiset kunnostaneet vanhasta, ikkunattomasta vajanhökkelistä kissatalon, jossa kissoilla on parempi olla. Niitä on kotiutettu mm. Saksaan.  Hevosille on etsitty uudet kodit paikallisesti.

P1040178

P1040174

P1040111

P1200021

Dog Force One ry:n avustuskohde Los Barrios on ollut vuodesta 2011 alkaen.  DFO:n ruoka-apu ja tarvikekuormat ovat täysin korvaamattomia ja auttavat tarhan eläimiä voimaan paremmin.

Tutustu tarkemmin toimijoihin Facebookissa:

 Spanish Stray Dogs

Spanish Stray Dogs UK

Spanish Stray Cats

 Kuriositeettina mainittakoon, että DFO:n puheenjohtaja bongasi koiransa Annien naaman juurikin Spanish Stray Dogsin Facebook-ryhmässä.

AUTA Los Barrioksen tarhaa!

Lahjoita rahaa Los Barrioksen eläinten hoitoon Dog Force One ry:n tilille:

Danske Bank: FI11 8146 9710 0169 07

Viesti: Los Barrios

Los Barriokselle korvamerkityillä rahoilla voidaan hankkia koirille ja kissoille ruokaa ja tarvikkeita, kustantaa tarhan muuta ylläpitoa, maksaa avustuskuormien kuluja sekä eläinlääkäri- ja muita eläinten hoitoon olennaisesti liittyviä laskuja ja avustaa sterilointi- ja valistuskampanjoissa.

Rahankerayslupa